Monday 26 September 2022
Dirigent PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
Thursday 19 August 2004
Arnold Span

Arnold Span is geboren op 24 april 1962 te Almelo. Op zes jarige leeftijd begon hij met pianospelen en de eerste klarinetlessen kreeg hij van zijn vader die ook dirigent was. Na de middelbare school ging hij studeren aan het Twents Conservatorium te Enschede. Hij studeerde klarinet bij Poliet Vleeschouwer en directie bij Sef Pijpers en Gert Buitenhuis. De tweede fase studie volgde hij aan de Messiaen Academie te Enschede en sloot daar zijn studie af bij Hennie Ramaekers.
In 1987 begon hij als klarinettist bij de "Johan Willem Friso" kapel die na een fusie in 2005 een naamsverandering onderging. Vanaf december 2008 is hij dirigent en artistiek leider bij deze Koninklijke Militaire Kapel "Johan Willem Friso". Hij doceert aan het ArtEZ-conservatorium, een samengaan van de conservatoria van Enschede, Arnhem en Zwolle, in laatstgenoemde stad orkestscholing aan studenten HaFa-directie en is daar stagebegeleider. Tevens neemt hij zitting in de technische commissie en de repertoriumcommissie van Kunstfactor Muziek te Utrecht en is hij jurylid bij concoursen en festivals.
Met zijn orkesten en als musicus werkt hij mee aan diverse radio- en televisieopnamen en is hij betrokken bij het produceren van diverse CD’s. Naast het beroepsorkest dirigeert hij nog twee orkesten: de Koninklijk Erkende Vriezenveense Harmonie en het Drents Fanfare Orkest.
Met zijn orkesten behaalde hij diverse prijzen in binnen- en buitenland. De laatste hoogtepunten waren de behaalde landskampioenschappen van de KNFM met de Koninklijke Harmonie St. Joseph in 2000 en met de Koninklijk Erkende Vriezenveense Harmonie in 2003. Met dit orkest behaalde hij in 2004 ook de Prix d’Excellence op de Europese kampioenschappen in Frankrijk en werd hij in 2006 de eerste Nederlandse Harmoniekampioen van alle muziekbonden.
Laatst geupdate op ( Thursday 28 January 2010 )