Thursday 26 November 2020
Dubbelconcert Drents Fanfare Orkest en Sla-je-Slag PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door webmaster
Friday 18 February 2011
Zaterdag 26 maart geeft het Drents Fanfare Orkest in samenwerking met de slagwerkensembles van muziekvereniging Sla-Je-Slag een concert.
Dit concert zal in het teken staan van een ontmoeting van twee verschillende orkestvormen. Een fanfare en een slagwerkensemble. Beide orkesten zullen een eigen programma ten gehore brengen, maar daarnaast  zullen er werken gespeeld worden waarin muzikanten van beide orkesten zullen participeren. Met als doel elkaar en een zo breed mogelijk publiek kennis te laten maken met beide orkestvormen en het bestaande veelzijdige repertoire voor beide orkesten.
Het Drents Fanfare Orkest heeft voor deze gelegenheid een programma samengesteld van originele fanfarewerken van Nederlandse componisten, welke een tijdsperiode van zo’n 80 jaar bestrijkt. De unieke klankkleur van de fanfare komt hierin het best tot zijn recht. ‘Klassieke‘ muziekwerken van Gerard Boedijn, Henk van Lijnschoten zullen worden afgewisseld met werken van Jan Bosveld en Pi Scheffer.
Muziekvereniging Sla-Je-Slag is een jonge en vooruitstrevende muziekvereniging waaronder drie slagwerkensembles opereren. Deze vereniging is opgericht vanuit de privé muziekschool van dirigent Michiel Gerringa en heeft al vele hoogtepunten beleefd. Zo is het B-ensemble op 12 februari jl. voor de tweede achtereenvolgende keer Nederlands kampioen geworden! De ensembles bestaan uit leden die zo allround mogelijk opgeleid te worden. Twee van de drie slagwerkensembles van de vereniging zullen dan ook een spetterend en afwisselend programma brengen.
Het Drents Fanfare Orkest staat onder leiding van Arnold Span, de slagwerkensembles o.l.v. van Michiel Gerringa. Het concert zal plaatsvinden in Muziekcentrum Westerveld aan de Wringen 24 te Dieverbrug. Entree is € 10,00 voor volwassenen, € 7,50 voor kinderen tot 12 jaar. Dit is inclusief een consumptie.

We hopen u te begroeten!

Laatst geupdate op ( Monday 21 February 2011 )

Volgende >