Monday 26 September 2022
Dubbelconcert in Nunspeet en Meppel! PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door webmaster   
Friday 07 May 2010

Muzikale ontmoeting Drents Fanfare Orkest & Gelders Fanfare Orkest

 

Zaterdag 26 juni en zondag 27 juni a.s. vindt er een bijzondere uitwisseling plaats. Het Drents Fanfare Orkest geeft een concert in samenwerking met het Gelders Fanfare Orkest. Het is voor het eerst dat beide orkesten elkaar ‘muzikaal ontmoeten’.

Het Drents Fanfare Orkest en het Gelders Fanfare Orkest willen de fanfaremuziek promoten in hun eigen provincie en ook daarbuiten. De beide orkesten bieden met dit concert zowel de blaasmuziekliefhebber als de muziekliefhebber in het algemeen een aantrekkelijk programma. Het concert op zaterdag 26 juni vindt plaats in Theater Veluvine te Nunspeet (aanvang 20.00 uur) en het concert op zondag 27 juni wordt gehouden in Schouwburg Ogterop te Meppel (aanvang 14.30 uur). Voor de pauze zal het DFO aantreden, na de pauze het GFO.

 

Drents Fanfare Orkest

Het Drents Fanfare Orkest zal onder leiding staan van dirigent Alfred Willering. Door afwezigheid van vaste dirigent Arnold Span heeft het orkest de mogelijkheid om onder deze inspirerende dirigent te musiceren. Naast zijn werk als dirigent is Alfred ook werkzaam als componist en arrangeur van werken voor blaasorkesten en –ensembles. Speciaal voor het eindexamen van euphoniumspeler Gerd Wensink (GFO) in 2009 schreef hij het werk “Caligula”, dat het GFO tijdens deze concerten ten gehore zal brengen.

Het DFO zal een aantrekkelijk en gevarieerd programma van originele werken van o.a. Jan Bosveld en Mark van Delft ten gehore brengen.

 

Gelders Fanfare Orkest

Het Gelders Fanfare Orkest heeft tijdens deze concerten de eer om opnieuw te musiceren onder leiding van topdirigent Ivan Meylemans. Tijdens het afgelopen Wereld Muziek Concours heeft hij met de Koninklijke Fanfare “Kempenbloei”uit het Belgische Achel de wereldtitel binnengehaald. In het verleden heeft het GFO al een aantal keren met hem samengewerkt en iedere keer is dat weer een geweldige happening.

 

Ivan heeft een programma samengesteld rond het thema “Dans”! Naast de Armeense dansen van Alfred Reed in een arrangement van Geert Schrijvers, worden de Spaanse Dans  no.2 van Moritz Moszkowski en de Yiddish Dances van Adam Gorb gespeeld. Ook zijn we er trots op dat solisten uit het orkest zich presenteren. Naast solist Gerd Wensink op euphonium zal Linda Arnoldus op sopraansaxofoon soleren in “Fantasia”van Heitor Villa Lobos.

Bestel hier alvast uw kaarten!

Om verzekerd te zijn van een plaats bij deze concerten kunt u nu alvast uw kaarten bestellen.
De entree is 10 euro (5 euro voor kinderen t/m 14 jaar) in de voorverkoop en 12,50 euro aan de zaal.
Uw kaarten voor het concert op zaterdag 26 juni in Nunspeet bestelt u hier.
Uw kaarten voor het concert op zondag 27 juni in Meppel kunt u in de voorverkoop verkrijgen aan de kassa van Schouwburg Ogterop in Meppel of mailt u naar  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

Laatst geupdate op ( Wednesday 07 July 2010 )
 
Volgende >