Thursday 26 November 2020
Geschreven door webmaster
Friday 26 February 2010
Voorjaarsproject 2010
Op 26 en 27 juni zal het DFO twee dubbelconcerten geven met een top-fanfareorkest: het Gelders Fanfare Orkest(GFO). Zij staan deze concerten o.l.v. Ivan Meylemans! Omdat onze eigen dirigent Arnold Span verhinderd is, zal ook het DFO onder leiding staan van een gastdirigent.
In eerste instantie zou dit Frans Aert Burghgraef zijn, maar helaas heeft hij een van onze concerten
moeten afzeggen, omdat er plotseling een concert van de Marinierskapel bijgekomen was. Wij hebben daarop gemeend (ook in overleg met het GFO) om op zoek te gaan naar een andere gastdirigent voor het hele project. We zijn blij dat op deze korte termijn Alfred Willering bereid gevonden is om met ons te komen werken!

Alfred Willering is geboren in 1973 in Hardenberg. Op 18-jarige leeftijd werd hij dirigent van het jeugdorkest van Chr. Muziekvereniging “De Eendracht” uit Hardenberg en werd de drang naar een muzikale loopbaan sterker. Na aangenomen te zijn op het conservatorium in Zwolle studeerde hij hier 4 jaar bastuba en directie. Tijdens deze opleiding werd Alfred aangenomen als bassist bij het Trompetterkorps Bereden Wapens in Amersfoort. Dit orkest verleende haar medewerking aan zijn afstuderen directie. In 2001 slaagde hij voor het conservatorium en kwam in het bezit van het praktijkdiploma directie HaFaBra.
Op dit moment dirigeert Alfred vier orkesten: Union Zelhem, Ons Genoegen Hattem, Eendracht Eerbeek en Crescendo Gramsbergen. Daarnaast schrijft en arrangeert hij stukken voor harmonie en fanfare, brassbands en ensembles. Kijk voor meer info op www.sempermusica.nl
Laatst geupdate op ( Saturday 01 May 2010 )