Thursday 26 November 2020
Geschreven door Drents Fanfare Orkest
Thursday 17 December 2009

Locatie: Jozefkerk Assen

Het Drents Fanfare Orkest gaf woensdagavond 16 december in een prachtig winters tafereel een sprankelend kerstconcert samen met niemand minder dan pianist Cor Bakker.  De circa 50 zeer getalenteerde amateurmusici wisten onder de bezielende leiding van dirigent Arnold Span het meer dan 200 man tellende publiek in slechts enkele ogenblikken in een warme kerstsfeer te brengen. Met de Procession of the Nobles werd op een heroische wijze onder luid trompetgeschal het publiek verwelkomd, waarna direct een samenzang volgde van "Komt allen tezamen", zodat een prettige sfeer van saamhorigheid ontstond. Na de inleiding werd onder luid applaus Cor Bakker verwelkomd, die na een korte introductie van zijn muzikaliteit tesamen met het DFO een aantal prachtige werken van onder meer Rogier van Otterloo ten gehore bracht. Een van de hoogtepunten was de vertolking van de "Russian Christmas Music" van componist Alfred Reed, waarbij althoboiste Leonie van Eldik een prachtige reeks gedragen solo's ten gehore bracht. De kerstsfeer van dit werk werd op fantastische wijze muzikaal gevormd, en werd verrassend gecompleteerd met door de grote boogramen zichtbare vallende sneeuw. De kerst kon gewoon niet meer witter.

Al met al kan worden teruggeblikt op een heerlijk concert, waarbij het DFO en Cor Bakker zowel afzonderlijk als gezamenlijk muzikaal floreerden.

Het DFO zal ook in 2010 weer een aantal projecten gaan doen om de blaasmuziek in Drenthe flink op de kaart te zetten.
Laatst geupdate op ( Saturday 02 January 2010 )