Sunday 17 January 2021
DFO kan terugzien op bijzonder geslaagd Festival PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Linda Nijmeijer   
Thursday 01 November 2007
HOOGEVEEN – Het Drents Fanfare Orkest (DFO) kan terugzien op een bijzonder geslaagd Festival zaterdag jl. in Hoogeveen. Aan dit muziekfestijn in ‘de Vredehorst’ namen zeven orkesten deel, ruim 350 muzikanten. Het was voor het tweede achtereenvolgende maal dat het festival plaatsvond, een prima initiatief van het DFO, dat de blaasmuziek in Drenthe wil promoten. Het DFO kan niet alleen terugzien op een geslaagde organisatie, het kan ook terugzien op een geslaagde deelname. Het Drents Fanfare Orkest (DFO) sloot het festival af met een prima eigen deelname.
Het was een gezellig gebeuren zaterdag jl. (27-10-2007) in de Vredehorst. Direct al bij aanvang, toen Gerrit Rigterink – zakelijk leider van het DFO – het festival opende was de kerkzaal van de vredehorst goed volgelopen met publiek en muzikanten. Op het festival was ingeschreven door: AMDG Beilen, Bergklanken Ruinerwold/Koekange, TOG Breiberger Muzikanten, Eendracht Wezep, Juliana Zuidlaren, Brassband Gelderland en het DFO.
Veel orkesten zijn in voorbereiding op hun deelname aan een concours of ander belangrijk evenement, ergens in Nederland. Via dit festival biedt het DFO deze orkesten een try-out, zodat ze weten waar ze staan. Want de orkesten kregen een kritisch verslag van de bekende musicus Arnold Span. Daarmee kunnen ze de komende weken nog aan de slag, zodat ze op het concours een nog betere prestatie kunnen neerzetten.
Al met al leverde dat een gevarieerd programma op, aantrekkelijk voor het publiek, waaronder ook heel veel jongeren. Naast de muzikale prestaties was er sprake van ontmoeting en uitwisseling tussen muzikanten. Het DFO kan terugkijken op een bijzonder geslaagd evenement: promotie voor de blaasmuziek! Zakelijk leider Rigterink: “Het DFO moet nog evalueren, maar wat mij betreft zullen we volgend jaar met dezelfde overgave dit festival organiseren. Evenementen als deze zijn goed voor de uitstraling van de blaasmuziek”.
 
Linda Nijmeijer, november 2007
Laatst geupdate op ( Tuesday 03 March 2009 )
 
< Vorige   Volgende >