Friday 03 April 2020
Info over Concertpartner Euphonia Wilsum (concert 7 maart 2009) PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Drents Fanfare Orkest
Wednesday 25 February 2009
De christelijke muziekvereniging Euphonia is op 1 augustus 1917 opgericht en is dus meer dan 90 jaar jong. Al vele decennia lang komt dit fanfare-orkest uit in de hoogste amateurafdeling, de zogenaamde superieure- of vaandelafdeling.
Het A-orkest van de Chr. Muziekvereniging ‘Euphonia’ bestaat uit 55 leden. De meeste leden zijn afkomstig uit Wilsum zelf, maar er zijn er ook een aantal van buiten het dorp. De leeftijd binnen het orkest varieert van 12 jaar tot ca. 80 jaar! Het orkest staat nu al weer ruim 15 jaar onder leiding van Wim Rouw.
Het orkest musiceert op een hoog niveau en komt al tientallen jaren uit in de vaandelafdeling, thans de 1e-divisie. Er wordt wekelijks op dinsdagavond gerepeteerd.
Euphonia (De naam "Euphonia" stamt uit de Griekse taal en betekent: “welluidendheid”) heeft gedurende het jaar een verscheidenheid aan optredens. Vaste onderdelen zijn hierbij de medewerking aan de diverse "Oranje" gebeurtenissen (Koninginnedag en het Wilsumse Oranjefeest), de passie- en kerstvieringen en een jaarlijks najaarsconcert. Ook wordt medewerking verleend aan kerkdiensten en diverse evenementen zoals bijvoorbeeld het IJsselfestival.
Laatst geupdate op ( Wednesday 25 February 2009 )