Sunday 17 January 2021
Uniek blaasfestijn: Festival én Concert DFO in Vredehorst (Hoogeveen) op 7 en 8 november 2008. PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Drents Fanfare Orkest
Tuesday 28 October 2008
Deelnemers Concert: Koninklijk Erkende Vriezenveense Harmonie, de Fanfare Joost Wiersma en het Drents Fanfare Orkest
HOOGEVEEN – Het Drents Fanfare Orkest (DFO) organiseert vrijdag 7 november a.s., voor de derde achtereenvolgende maal, een muziekfestival voor Fanfare- en Harmonie orkesten én Brassbands. Het DFO kan inmiddels op twee bijzonder geslaagde edities terugzien. Naast het Festival op 7 november a.s. organiseert het DFO op 8 november a.s. een HA-FA Concert, waarbij, naast het DFO, de Fanfare Joost Wiersma uit Jistrum én de Koninklijk Erkende Vriezenveense Harmonie acte de présence zullen geven. De Vriezenveense Harmonie mocht zich al tweemaal Nederlands Kampioen noemen, in 2003 en 2006. Liefhebbers van klassieke en moderne (blaas)muziek zullen met genoegen uitzien naar dit unieke concert. De orkesten staan alle onder leiding van dirigent en artistiek leider Arnold Span, die eveneens artistiek leider is van de KMK ‘Johan Willem Friso’.
Aan het muziekfestijn in ‘de Vredehorst’ in Hoogeveen op 7 en 8 november a.s. nemen tijdens het Festival op 7 september vier orkesten deel, ruim 200 muzikanten. Het Festival is een platform waar orkesten zich kunnen promoten en meten met andere orkesten. Een prima initiatief van het DFO, dat de blaasmuziek in Drenthe wil promoten.
Vrijwel alle deelnemende orkesten (Chr. Muziekver. ‘Wilhelmina’ uit Hoogeveen, ‘Irene’ uit Nieuweroord, ‘Juliana de Bazuin’ uit Hollandscheveld en ‘Oranje’ uit Assen) zijn in voorbereiding op hun deelname aan een concours, ergens in Nederland, of op een ander evenement. Via dit festival biedt het DFO deze orkesten een try-out, zodat ze weten waar ze staan. Want de orkesten krijgen een kritisch verslag. Daarmee kunnen ze de komende weken nog aan de slag, zodat ze op het concours een nog betere prestatie kunnen neerzetten.
Publiek en deelnemers krijgen een interessant en gevarieerd programma op niveau voorgeschoteld. Het unieke evenement begint dus vrijdagavond met een Festival. Nieuw aan het evenement is, dat er op zaterdagavond 8 november a.s. een uniek concert plaatsvindt. De Koninklijk Erkende Vriezenveense Harmonie, De Fanfare Joost Wiersma en het DFO zorgen voor de invulling ervan. U kunt verzekert zijn van een gevarieerd en interessant programma met muziek op hoog niveau; de Koninklijk Erkende Vriezenveense Harmonie is tenslotte niet zomaar Nederlands Kampioen geworden in 2003 en 2006.
Zowel het Festival op 7 november a.s. als het Concert op 8 november a.s. vindt plaats in de Vredehorst, Zuidwoldigerweg 30 te Hoogeveen. U bent van harte welkom!
Kaarten voor het evenement kunnen per avond, maar ook als passe-partout besteld worden bij:
Toegangsprijzen: Festival € 5,00 / Concert € 10,00 / Passe-partout (voor Festival en Concert) € 12,50.

Sleen, 28 oktober 2008
G. Rigterink
Laatst geupdate op ( Sunday 01 November 2009 )