Monday 26 September 2022
Nieuws
Dubbelconcert Drents Fanfare Orkest en Sla-je-Slag PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door webmaster   
Friday 18 February 2011
Zaterdag 26 maart geeft het Drents Fanfare Orkest in samenwerking met de slagwerkensembles van muziekvereniging Sla-Je-Slag een concert.
Dit concert zal in het teken staan van een ontmoeting van twee verschillende orkestvormen. Een fanfare en een slagwerkensemble. Beide orkesten zullen een eigen programma ten gehore brengen, maar daarnaast  zullen er werken gespeeld worden waarin muzikanten van beide orkesten zullen participeren. Met als doel elkaar en een zo breed mogelijk publiek kennis te laten maken met beide orkestvormen en het bestaande veelzijdige repertoire voor beide orkesten.
Het Drents Fanfare Orkest heeft voor deze gelegenheid een programma samengesteld van originele fanfarewerken van Nederlandse componisten, welke een tijdsperiode van zo’n 80 jaar bestrijkt. De unieke klankkleur van de fanfare komt hierin het best tot zijn recht. ‘Klassieke‘ muziekwerken van Gerard Boedijn, Henk van Lijnschoten zullen worden afgewisseld met werken van Jan Bosveld en Pi Scheffer.
Muziekvereniging Sla-Je-Slag is een jonge en vooruitstrevende muziekvereniging waaronder drie slagwerkensembles opereren. Deze vereniging is opgericht vanuit de privé muziekschool van dirigent Michiel Gerringa en heeft al vele hoogtepunten beleefd. Zo is het B-ensemble op 12 februari jl. voor de tweede achtereenvolgende keer Nederlands kampioen geworden! De ensembles bestaan uit leden die zo allround mogelijk opgeleid te worden. Twee van de drie slagwerkensembles van de vereniging zullen dan ook een spetterend en afwisselend programma brengen.
Het Drents Fanfare Orkest staat onder leiding van Arnold Span, de slagwerkensembles o.l.v. van Michiel Gerringa. Het concert zal plaatsvinden in Muziekcentrum Westerveld aan de Wringen 24 te Dieverbrug. Entree is € 10,00 voor volwassenen, € 7,50 voor kinderen tot 12 jaar. Dit is inclusief een consumptie.

We hopen u te begroeten!

Laatst geupdate op ( Monday 21 February 2011 )
 
Dubbelconcert in Nunspeet en Meppel! PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door webmaster   
Friday 07 May 2010

Muzikale ontmoeting Drents Fanfare Orkest & Gelders Fanfare Orkest

 

Zaterdag 26 juni en zondag 27 juni a.s. vindt er een bijzondere uitwisseling plaats. Het Drents Fanfare Orkest geeft een concert in samenwerking met het Gelders Fanfare Orkest. Het is voor het eerst dat beide orkesten elkaar ‘muzikaal ontmoeten’.

Het Drents Fanfare Orkest en het Gelders Fanfare Orkest willen de fanfaremuziek promoten in hun eigen provincie en ook daarbuiten. De beide orkesten bieden met dit concert zowel de blaasmuziekliefhebber als de muziekliefhebber in het algemeen een aantrekkelijk programma. Het concert op zaterdag 26 juni vindt plaats in Theater Veluvine te Nunspeet (aanvang 20.00 uur) en het concert op zondag 27 juni wordt gehouden in Schouwburg Ogterop te Meppel (aanvang 14.30 uur). Voor de pauze zal het DFO aantreden, na de pauze het GFO.

 

Drents Fanfare Orkest

Het Drents Fanfare Orkest zal onder leiding staan van dirigent Alfred Willering. Door afwezigheid van vaste dirigent Arnold Span heeft het orkest de mogelijkheid om onder deze inspirerende dirigent te musiceren. Naast zijn werk als dirigent is Alfred ook werkzaam als componist en arrangeur van werken voor blaasorkesten en –ensembles. Speciaal voor het eindexamen van euphoniumspeler Gerd Wensink (GFO) in 2009 schreef hij het werk “Caligula”, dat het GFO tijdens deze concerten ten gehore zal brengen.

Het DFO zal een aantrekkelijk en gevarieerd programma van originele werken van o.a. Jan Bosveld en Mark van Delft ten gehore brengen.

 

Gelders Fanfare Orkest

Het Gelders Fanfare Orkest heeft tijdens deze concerten de eer om opnieuw te musiceren onder leiding van topdirigent Ivan Meylemans. Tijdens het afgelopen Wereld Muziek Concours heeft hij met de Koninklijke Fanfare “Kempenbloei”uit het Belgische Achel de wereldtitel binnengehaald. In het verleden heeft het GFO al een aantal keren met hem samengewerkt en iedere keer is dat weer een geweldige happening.

 

Ivan heeft een programma samengesteld rond het thema “Dans”! Naast de Armeense dansen van Alfred Reed in een arrangement van Geert Schrijvers, worden de Spaanse Dans  no.2 van Moritz Moszkowski en de Yiddish Dances van Adam Gorb gespeeld. Ook zijn we er trots op dat solisten uit het orkest zich presenteren. Naast solist Gerd Wensink op euphonium zal Linda Arnoldus op sopraansaxofoon soleren in “Fantasia”van Heitor Villa Lobos.

Bestel hier alvast uw kaarten!

Om verzekerd te zijn van een plaats bij deze concerten kunt u nu alvast uw kaarten bestellen.
De entree is 10 euro (5 euro voor kinderen t/m 14 jaar) in de voorverkoop en 12,50 euro aan de zaal.
Uw kaarten voor het concert op zaterdag 26 juni in Nunspeet bestelt u hier.
Uw kaarten voor het concert op zondag 27 juni in Meppel kunt u in de voorverkoop verkrijgen aan de kassa van Schouwburg Ogterop in Meppel of mailt u naar  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

Laatst geupdate op ( Wednesday 07 July 2010 )
 
Alfred Willering gastdirigent voorjaarsproject! PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door webmaster   
Friday 26 February 2010
Voorjaarsproject 2010
Op 26 en 27 juni zal het DFO twee dubbelconcerten geven met een top-fanfareorkest: het Gelders Fanfare Orkest(GFO). Zij staan deze concerten o.l.v. Ivan Meylemans! Omdat onze eigen dirigent Arnold Span verhinderd is, zal ook het DFO onder leiding staan van een gastdirigent. 
In eerste instantie zou dit Frans Aert Burghgraef zijn, maar helaas heeft hij een van onze concerten
moeten afzeggen, omdat er plotseling een concert van de Marinierskapel bijgekomen was. Wij hebben daarop gemeend (ook in overleg met het GFO) om op zoek te gaan naar een andere gastdirigent voor het hele project. We zijn blij dat op deze korte termijn Alfred Willering bereid gevonden is om met ons te komen werken!
 

Alfred Willering is geboren in 1973 in Hardenberg. Op 18-jarige leeftijd werd hij dirigent van het jeugdorkest van Chr. Muziekvereniging “De Eendracht” uit Hardenberg en werd de drang naar een muzikale loopbaan sterker. Na aangenomen te zijn op het conservatorium in Zwolle studeerde hij hier 4 jaar bastuba en directie. Tijdens deze opleiding werd Alfred aangenomen als bassist bij het Trompetterkorps Bereden Wapens in Amersfoort. Dit orkest verleende haar medewerking aan zijn afstuderen directie. In 2001 slaagde hij voor het conservatorium en kwam in het bezit van het praktijkdiploma directie HaFaBra.
Op dit moment dirigeert Alfred vier orkesten: Union Zelhem, Ons Genoegen Hattem, Eendracht Eerbeek en Crescendo Gramsbergen. Daarnaast schrijft en arrangeert hij stukken voor harmonie en fanfare, brassbands en ensembles. Kijk voor meer info op www.sempermusica.nl
Laatst geupdate op ( Saturday 01 May 2010 )
 
DFO sprankelt in kerstsfeer met Cor Bakker PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Drents Fanfare Orkest   
Thursday 17 December 2009

Locatie: Jozefkerk Assen

Het Drents Fanfare Orkest gaf woensdagavond 16 december in een prachtig winters tafereel een sprankelend kerstconcert samen met niemand minder dan pianist Cor Bakker.  De circa 50 zeer getalenteerde amateurmusici wisten onder de bezielende leiding van dirigent Arnold Span het meer dan 200 man tellende publiek in slechts enkele ogenblikken in een warme kerstsfeer te brengen. Met de Procession of the Nobles werd op een heroische wijze onder luid trompetgeschal het publiek verwelkomd, waarna direct een samenzang volgde van "Komt allen tezamen", zodat een prettige sfeer van saamhorigheid ontstond. Na de inleiding werd onder luid applaus Cor Bakker verwelkomd, die na een korte introductie van zijn muzikaliteit tesamen met het DFO een aantal prachtige werken van onder meer Rogier van Otterloo ten gehore bracht. Een van de hoogtepunten was de vertolking van de "Russian Christmas Music" van componist Alfred Reed, waarbij althoboiste Leonie van Eldik een prachtige reeks gedragen solo's ten gehore bracht. De kerstsfeer van dit werk werd op fantastische wijze muzikaal gevormd, en werd verrassend gecompleteerd met door de grote boogramen zichtbare vallende sneeuw. De kerst kon gewoon niet meer witter.

Al met al kan worden teruggeblikt op een heerlijk concert, waarbij het DFO en Cor Bakker zowel afzonderlijk als gezamenlijk muzikaal floreerden.

Het DFO zal ook in 2010 weer een aantal projecten gaan doen om de blaasmuziek in Drenthe flink op de kaart te zetten.  
Laatst geupdate op ( Saturday 02 January 2010 )
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 8 van 12